potentiele klanten in kaart brengen
Webdesign proces: is de klant koning?
Laat iedereen die in contact komt met klanten gedurende een maand bijhouden welke vragen klanten stellen om zo de topvragen in kaart te brengen. Schitterende methode om snel input te verzamelen. Met een korte enquête en goede vragen krijg je veel respons.
Breng je netwerk in kaart Businesslab.
Klik hier om vandaag nog jouw plaats te reserveren. Eén van de zaken die vaak vergeten wordt is het gebruiken van je eigen netwerk om jouw nieuwe en ideale klanten aan te boren. Breng daarom jouw netwerk in kaart. Jouw contacten kunnen jou in contact brengen met heel veel potentiële nieuwe klanten.
Customer journey Houden van Klanten.
En juist dat laatste maakt het instrument zo krachtig. Steeds meer organisaties brengen de Klantreizen in kaart. Doel is zich te verplaatsen in hun potentiele Klanten en potentiele medewerkers en de weg die zij afleggen, om deze zo te verbeteren en leuker te maken.
Communicatiestrategie: beïnvloed het resultaat met deze 5 succesfactoren.
Een handige tool om je businessmodel op een visuele wijze in kaart te brengen, is het welbekende Business Model Canvas. De volgende onderdelen komen hierin aan bod.: De waardepropositie staat centraal binnen het Business Model Canvas. Hierin omschrijf je zo duidelijk mogelijk de waarde die je klanten biedt.
Het geheim van een goede klantenanalyse Ikgastarten.
Het geheim van een goede klantenanalyse. Door het opstellen van een klantenanalyse vergroot je als startende ondernemer het inzicht in je doelgroep. Het voornaamste doel is om in kaart te brengen wie je potentiële klanten zijn, wat hun behoeften zijn en hoe je hen kunt bereiken.
Van product-centraal naar klant-centraal in business to business.
Bestaande publicaties en discussies over klantgerichtheid richten hun aandacht veelal op consumentenmarkten. Lang niet alle B2B-organisaties brengen de beleving van hun klanten consistent in kaart, laat staan dat ze die kunnen vergelijken met de situatie van hun concurrenten. Om deze leegte op te vullen hebben spotONvision en TNS NIPO de handen ineengeslagen en ruim 1390 klantervaringen van zakelijke leveranciers geëvalueerd in een benchmark.
The buyer's' journey: breng je ideale klant in kaart.
Het omvat het proces waarin de koper actief bezig is met het zoeken naar een oplossing voor zijn probleem, verschillende opties overweegt en uiteindelijk een beslissing maakt. The buyers journey kun je in kaart brengen met bijvoorbeeld de HubSpot methode. Dit model geeft je inzicht in het gedrag van je potentiële klant, zijn behoeften en zijn problemen. Inzichten die zowel handig zijn voor de marketing als de salesafdeling. De drie fasen van de buyer's' journey. De buyers journey bestaat uit verschillende fases: awareness, consideration en decision. In de eerste fase awareness beseft de koper dat hij een probleem heeft of staat hij voor een bepaalde uitdaging. Hij gaat online op zoek naar oplossingen voor zijn probleem. In de consideration fase verkent hij de verschillende oplossingen en gaat hij op zoek naar concrete leveranciers die hem kunnen helpen bij zijn probleem. In de laatste fase decision kiest de koper een specifieke oplossing, een methode of een aanpak. Om dit proces inzichtelijk te maken voor jouw ideale klant, moet je veel informatie hebben over zijn zoek, vergelijk, en beslisproces. Verzamel deze kennis door interviews te houden met jouw klanten, je potentiële klanten en je salesmedewerkers.
Digital marketing proces: bakermen bouwt bangelijke digitale campagnes.
In de eerste fase van ons digital marketing proces verzamelen we alle informatie. We analyseren je website en brengen in kaart wat de sterktes en zwaktes ervan zijn. We leren ook je concurrenten beter kennen. Zo ontdekken we onder andere waar zij potentieel laten liggen dat jij kan gaan invullen. We creëren een duidelijk beeld van hoe je klanten op zoek gaan naar jouw product of dienst.

Contacteer ons