succesvol acquireren
Onder de loep: acquisitie Advocatie.
Door" actief te zijn in lokale netwerken doen advocaten nieuwe contacten op en daarmee ook nieuwe contracten en dossiers, zegt Laumans van Nysingh. Volgens hem is netwerken zelfs de belangrijkste manier van acquireren. Bij de Rotary, de Lions, maar ook op sportclubs en tijdens vrijdagmiddagborrels kunnen zakenpartners elkaar ontmoeten.
Acquisitie Training Kleynenborgh.
Je wordt pas beter als je veel traint en oefent. Onze Acquisitie-training helpt je bij het succesvol telefonisch acquireren. Tijdens de training acquisitie leer je succesvol telefonisch acquireren aan de hand van het GOAL-principe.: Met het GOAL-principe is scoren een stuk eenvoudiger!
Effectieve acquisitie; hoe organiseer je dat? Profacq.
De professional als verkoper: banaal of basaal, in: Baak, aflevering 03, juni/ juli 2002. Kwakman, F, Professionals Acquisitie, succesvol verwerven van opdrachten in de zakelijke dienstverlening, Academic Service 2002. Kwakman, F, Acquireren is niets voor mij, baanbrekend leesvoer voor professionals, Academic Service 2003.
DAGMAR model en hoe het je kan helpen bij acquisitie.
Het DAGMAR model is ontwikkeld voor het meten van het nut van adverteren, maar kan dus ook een nuttig model zijn voor andere vormen van acquisitie. Wil je succesvol telefonisch acquireren? Acquisitie is lastig. Door telefonische acquisitie haal je meer nieuwe business binnen, waardoor je omzet en winstgevendheid toenemen.
Accountmanagers trainingen het Klantenbedrijf.
Aan de hand van concrete vragenkaartjes en een ingenieus spelbord wordt het verband zichtbaar tussen de pijlers van succesvol ondernemen en de huidige resultaten. Goede acquisitie leidt altijd tot concrete afspraken. En dat is waar het om draait. Uit ervaring blijkt, dat acquisitie pas leuk wordt wanneer je succes hebt.
Acquisitietraining.
Als je een beperkt aantal grote bedrijven bedient en precies weet wie je graag als klant wilt, ligt koude acquisitie voor de hand. Ik geef elk jaar een flink aantal trainingen in koude acquisitie en de meeste klanten zijn daar heel succesvol mee. Bij het veroveren van nieuwe markten is koude acquisitie vaak nodig om de eerste klanten te werven. Resultaat na een acquisitietraining.: Acquisitie staat bij elke verkoper vast op de agenda. Elke deelnemer kent zijn eigen aandachtspunten. Er zit meer structuur in de acquisitiegesprekken. De deelnemers helpen elkaar met het vinden van verschillende kapstokken per doelgroep. De acquisitiegesprekken zijn veel leuker. Er wordt meer informatie verzameld tijdens acquisitiegesprekken. Je krijgt meer aandacht voor de digitale mogelijkheden van acquisitie. Ik help je graag bij het bepalen van de onderwerpen en aandachtspunten die het meest effect hebben. Wat levert een zon training nou echt op in de praktijk? Ik geef soms een training die erg leuk was, maar waarvan het uiteindelijke effect toch tegenviel omdat er na de training geen tijd was om in de praktijk structureel met acquisitie aan de slag te gaan. Spontaan binnenkomende aanvragen werden als excuus geaccepteerd om niet te acquireren.
Succesvol acquireren vanuit klantperspectief.
Mooi moment ook om de laatste SalesManagement magazine door te nemen. Daarin lees ik toch een heel aardig artikel van Marcel Hoefman succesvol acquireren doe je zo. Van zijn boek acquireren is een werkwoord van november 2014. Denken en doen.
Succesvol Telefonisch Acquireren KIVI.
In de training Succesvol Telefonisch Acquireren krijgen de leden concrete hand-vatten aangereikt om, vol vertrouwen en met veel plezier, meer en waardevolle afspraken uit de telefonische acquisitie te halen. De training Succesvol Telefonisch Acquireren is bestemd voor iedereen die telefonisch prospects benadert, om afspraken voor zichzelf of voor anderen te maken en die zijn of haar acquisitie-vaardigheden sterk wil verbeteren.

Contacteer ons