hoe schrijf je een zakelijke brief
Stof je e-mail af. 10 tips Kiezel Communicatie.
Dat spel en stijlfouten in je zakelijke brief of e-mail je boodschap minder geloofwaardig maken, wist je natuurlijk al. Nu is ook met een onderzoek bewezen dat dat zo is. Ik las het vorige week in NRC. Er stonden 10 tips bij het artikel. Daar stonden uiteraard geen fouten in, maar sjongejonge, al mijn tenen trokken krom van de voorbeeldbrief. Lieve mensen: correct is niet hetzelfde als stoffig en oubollig! Laat die twintigste eeuw nou eens achter je. Alleen hadden ze toen geen e-mail. Daarom: de 10 tips herhaald en waar nodig opgefrist. Hoe begin je je e-mail? Begin altijd met een aanhef. Je kunt beginnen met Geachte als je iemand helemaal niet kent, en daarna ga je verder met heer of mevrouw. Geen enkele andere keus. Geachte Bert, onmogelijk. En als je iemand kent, schrijf je Beste met de voornaam.
Hoe is de aanhef van een zakelijke brief? Typ je of schrijf je die met de hand? Management Support.
1 jan 2006 vraag antwoord. Hoe is de aanhef van een zakelijke brief? Typ je of schrijf je die met de hand? Taal en communiceren. Een zakelijke brief kun je het beste helemaal typen, dus ook de aanhef. In een zakelijke brief schrijf je Geachte heer of Geachte mevrouw Zeker bij het begin van de correspondentie en als je uit naam van het bedrijf schrijft heeft dit de voorkeur.
7.3. Een zakelijke brief schrijven.
Let op: het is géén persoonlijke brief. Je schrijft een zakelijke brief. Misschien ken je de geadresseerde niet en de relatie is enkel zakelijk. Misschien ken je de geadresseerde wel. Maar ook dan schrijf je de brief aan die persoon in zijn / haar functie.
Hoe een zakelijke brief schrijven?
Hoe een zakelijke brief schrijven? Zakelijke brieven schrijf je meestal naar een onbekende. Daarom moet het register beleefd en formeel zijn. De regels voor de vorm van zo'n' brief liggen strikt vast. Als je een zakelijke brief schrijft, doe je dit het best volgens de BIN-normen.
Opmaak van een zakelijke brief in België algemeen.
Opmaak van een zakelijke e-mail algemeen. Opmaak van een zakelijke brief in Nederland algemeen. Afzender en geadresseerden Top. Veel bedrijven en instellingen maken gebruik van briefpapier waarop de eigen adresgegevens al zijn voorgedrukt. Ze hoeven dan niet meer apart te worden vermeld.
Frans Formele brief.
Vaklokaal Lichamelijke Opvoeding. Frankrijk in het kort. Kijk en luistervaardigheid. Kranten en tijdschriften. Televisie en Radio ontwikkeling. Televisie en radiozenders. Schema van een formele zakelijke brief.: Volledige gegevens afzender. Volledige gegevens geadresseerde. Volledig adres telefoonnummer landennaam. Voorbeeld: Lyon, le 14 juillet 2009.
Taalcentrum-VU Aanhef zakelijke brief / zakelijke mail.
Wij hebben het op een rijtje gezet. Hoe schrijf je een correcte aanhef van een zakelijke brief of mail? En hoe hef je aan als je bijvoorbeeld het geslacht van de geadresseerde niet weet, of als je brief aan meer personen gericht is?
NORMEN VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN ZAKELIJKE BRIEF.
Schrijf je een zakelijke brief, dan is het belangrijk dat je wit ongelinieerd papier van goede kwaliteit gebruikt. Geschreven normen voor zakelijke brieven. Heb je al gehoord van de BIN-normen? Dat zijn een aantal normen die het Belgische Instituut voor Normalisatie BIN heeft uitgewerkt om de administratieve verwerking van geschreven gegevens efficint te laten verlopen. Zakelijke brieven zijn ook onderworpen aan deze BIN-normen. Als secretaresse of administratief bediende is het dus erg belangrijk dat je rekening houdt met deze normen. Zo geven ze onder meer aan hoe een duidelijke lay-out eruit hoort te zien: bladspiegel, spaties, kantlijnen.

Contacteer ons