training telefonische verkoop
Training in zakelijk telefonisch verkopen, voor commerciële binnendienst, klantendienst, opvolgen van offertes.,
Hoe hanteer ik weerstanden tegen telefonische verkoop? Wat doe ik als de klant mij probeert af te wimpelen? Hoe hanteer ik bezwaren tegen mijn product/dienst? Hoe sluit ik de deal af aan de telefoon? Cross-sell en up-sell via de telefoon. Een opvangnet voor alles! Resultaten van deze training.
Training Coaching Vendere.be.
Training Succesvolle Communicatie. Training Telefonische acquisitie buitendienst. Training Verkoop: voorbereiden, bezoeken, opvolgen. U hoeft niet ziek te zijn. om beter te worden. Training Commerciële Binnendienst. Training Commerciële Opvolging. Training Succesvolle Communicatie. Training Telefonische acquisitie buitendienst. Training Verkoop voorbereiden, bezoeken, opvolgen.
Training Telefonische Acquisitie Bewezen Toptraining.
Klantgericht en commercieel communiceren. Verkooptest verkoop buitendienst. Zoeken naar: Zoeken. Training telefonische acquisitie. Wilt u op een succesvolle, maar niet pusherige manier nieuwe klanten vinden? Krijgt u regelmatig ik heb geen interesse of we hebben al een leverancier te horen?
Training telefonisch verkopen door O Seven Group.
Effectieve training telefonisch verkopen. Een mooie gelegenheid om uw organisatie nog succesvoller te maken. Effectieve Training Telefonisch Verkopen. Met onze training telefonisch verkopen verbetert u uw telefonische verkoopvaardigheden significant. Alle voor u belangrijke onderwerpen worden uitgebreid geoefend. Telefonisch verkopen is doorgaans lastiger dan persoonlijke verkoop.
Telefonische Verkoop Vaardigheden.
Beeldvorming binnen een gesprek: vraagtechnieken en luistertechnieken. Het maken van telefonische afspraken.: Een klantgerichte gespreksopening. Pareren van tegenwerpingen bij het maken van een zinvolle afspraak. Aanvullend verkopen bij het noteren van orders. Prijsweerstanden inleiding, analyse en achtergronden. Toepassen van verschillende prijstechnieken. Oefenen op eigen praktijkcase. Wat is de werkwijze? Onder leiding van een trainer met veel praktijkervaring worden er korte blokken theorie besproken en daarna in de praktijk geoefend. De trainer is respectvol naar de deelnemers, maar zal ze ook op gezette momenten uitdagen en confronteren met feedback, mede aan de hand van video opnamen maar ook adviezen hoe het beter kan. Grondhouding is echter altijd respect. In de training is plaats voor minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.
Verkooptraining voor meer omzet, en meer klanten.
Vervolgens gaan we mee in het veld, volgen enkele verkoopgesprekken, en geven feedback. Rent a salescoach biedt zowel training als coaching aan. We doen uw medewerkers groeien van gewone verkopers tot enthousiaste medewerkers die écht bijdragen tot het succes van uw onderneming. Meer verkoop met minder software.
Telefonische Verkoop en Acquisitie ICM Opleidingen Trainingen.
Ik heb de training telefonische verkoop en aquisitie als zeer goed ervaren bij ICM.Dit kwam mede dankzij onze trainer Coenhet, was door hem absoluut niet saai en eigenlijk heel gezellig maar vooral ook leerzaam.Ik heb dankzij de training al heel wat klanten binnen gehaald en daar gaat het uiteindelijk om.Ik zou het zeker iemand anders aanraden.
Telefonische Verkoop Bureau V.R.I.S. voor training en coaching.
Geef je mening. Wil je je telefonische verkoop en acquisitievaardigheden naar een hoger niveau tillen? Is je aanpak origineel en klantgericht? Ben je sterk in echt contact maken en prikkelende vragen te stellen? Deze 2-daagse training geeft veel nuttige suggesties, tips, aanbevelingen én praktijkvoorbeelden die je direct kunt gebruiken in je dagelijkse acquisitiewerkzaamheden en relatiebeheer.

Contacteer ons