training telefonische verkoop
Verkooptraining voor meer omzet en meer klanten.
Hoe verkopers aan het leren krijgen? Iedereen is het er ondertussen wel over eens dat succes in leren niet langer gegarandeerd is door enkele dagen training. Bij verkooptrainingen is dat niet anders. Hoe vaak horen we verkopers niet zeggen ik werk hier nu al zovele jaren ik weet nu ondertussen wel hoe ik moet verkopen. Het is niet abnormaal dat verkopers van zichzelf vinden dat ze het allemaal al weten. Een verkooptraining geven aan deze verkopers is dan ook geldverspilling met de klassieke aanpak. Waarin verschilt onze aanpak? Rent a Salescoach werkt op een unieke manier. Samen met het management bespreken we de eigenlijke leervraag. Wat willen we precies bereiken met het training traject? Waar willen we landen?
Training in zakelijk telefonisch verkopen voor commerciële binnendienst klantendienst opvolgen van offertes.
Home / Sales training / Ttrainingen telefonisch verkopen. Top sales trainingen in telefonisch verkopen. Training telefonische prospectie telefonisch verkopen inbound outbound voor call-centers. Uw resultaat u verkoopt vanaf nu zeer doeltreffend via de telefoon. Elke trainingsmodule is sterk verschillend inbound is anders dan outbound cross-selling is anders dan gewoon verkopen. Bovendien volledig op maat dan staan uw uitdagingen centraal en krijgt u voor alles de beste aanpak. Doelstelling met deze training krijgt u specifieke vaardigheden en inzichten in het telefonisch verkopen enkel het essentiële gebaseerd op de beste performers en klantgedreven. Voor wie commerciële binnendienst vertegenwoordigers account managers bedrijfsleiders zakelijke B2B verkopers.
Cursus Succesvol telefonisch verkopen MKB Cursus en Training.
Omgaan met telefonische klachten. Het voeren van slechtnieuwsgesprekken. Omgaan met lastige klanten. Het ontwikkelen en hanteren van telefoonscripts. De training is bedoeld voor ondernemers en medewerkers die zich veel bezighouden met telefonische verkoop en acquisitie. De training is geschikt voor medewerkers van de verkoopbuitendienst en binnendienst. Wij verzorgen deze training desgewenst ook voor groepen. De training wordt dan uitgevoerd op een tijdstip en een plaats die u het best schikt. De cursus kan ook naar uw wensen worden aangepast. Aantal dagdelen en prijs. De training bestaat uit 4 dagdelen. De prijs per deelnemer is 499 voor leden van MKB-Nederland en 549 voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief BTW exclusief een bijdrage van 25 voor cursusmaterialen en 1975 per dag arrangementskosten.
Telefonische Verkoop Trainingen Springest.
Vrijdag 21 juli 2017 in 2908 MB Rotterdam en 98 andere data. Training Telefonische Verkoop Acquisitie Telefonische verkoop en acquisitie is een vak apart. Hoe kun je vertrouwen winnen binnen een enk. Volledigheid prijs Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. Extra informatie excl.21% BTW. group Maximaal 12 personen kunnen deelnemen aan deze training. Max 12 1 dag star 9 7 ervaringen Opleiderscore star 93 Graham Hulsebos Verkooptrainingen Sales heeft een gemiddelde beoordeling van 93 uit 33 ervaringen.
Training telefonische verkoop van Sense for Sales.
Training vergroten zakelijk vertrouwen. In de training telefonische verkoop trainen we op het realiseren van een hoger rendement op jouw verkoopinspanningen en daarnaast het plezier te verhogen. In 1 dag geven we jou de juiste tips. We geven je de juiste handvatten en ontwikkelen we de vaardigheden om succesvoller te zijn. We geven je zoveel energie dat je staat te popelen om de trainingsstof in de praktijk te brengen. Bouwen en werken aan echte en oprechte interesse. Een hoger resultaat bereiken op basis van jouw persoonlijkheid.
10 tips voor telefonische verkoop.
10 tips voor telefonische verkoop. Gewaardeerd Nog niet gewaardeerd. Michel Hoetmer helpt verkopers en ondernemers bij het werven van nieuwe klanten. In de loop der jaren heeft hij een nuchtere kijk ontwikkeld op het verkoop en marketingvak. Hij is vooral erg praktisch. Voordat Michel Hoetmer in 1999 begon als trainer en coach werkte hij o.a. Eerste Hollandsche Verzekeringen N.V. onderdeel van Generali  Amev N.V.
Training telefonische acquisitie van Sense for Sales.
Training vergroten zakelijk vertrouwen. In de training telefonische acquisitie leer je meer resultaat en lol te halen uit jouw telefonische acquisitie. Binnen één dag geven we je de juiste handvatten om dit te realiseren gericht op jouw praktijk. Na een intensieve dag sta je te popelen om met de stof aan de slag te gaan. Creëren van echte interesse en contact. Beter verkopen op basis van jouw persoonlijkheid en niet op basis van verkooptrucs. In kleine groepen 395 pp. Maximaal 2 personen per training.
Training Telefonische verkoop Acquisitie GOAL trainingen.
Gastgericht Denken en Doen. In-company training Training op Maat. Telefonische verkoop en acquisitie. Telefonische verkoop en acquisitie. Wat valt u onmiddellijk op aan slechte telefoonacquisitie? Juist het toonloze robotachtige opdreunen van vragen en mogelijke antwoorden. Robots hebben geen gevoel je kunt niet van ze houden en dus moet je ze nooit laten opbellen. Telefonisch verkopen en acquisitie is mensenwerk! Een écht gesprek voeren heel goed luisteren de juiste antwoorden geven eventuele koopsignalen oppikken het zijn allemaal aspecten van een razend interessant vak. Maar ook van een zwaar vak want telkens moet je je weer opladen voor een nieuwe call.

Contacteer ons