nieuwe klanten benaderen
Haal jij alles uit jouw bestaande klanten? OMCollective.
Haal jij alles uit jouw bestaande klanten? Een alom gekende bewering binnen marketing is dat het 5 tot 10 keer goedkoper is om een bestaande klant nogmaals tot een aankoop te stimuleren dan een nieuwe klant te werven. Bestaande klanten zijn met andere woorden goedkoper. Het probleem is echter dat het opnieuw benaderen van je bestaande klanten vaak op de verkeerde manier gebeurt, zeker in de online marketing wereld.
In 6 stappen meer klanten Sprout.
Daarna moesten we onszelf overigens wel weer opnieuw bewijzen. Door regelmatig spraakmakende filmpjes te maken die opgepikt werden door de media, zorgden ze voor een constante stroom nieuwe klanten. Ook de lat voor jezelf hoog leggen helpt: Meedenken met klanten en samen zoeken naar een oplossing zorgt voor een completere manier van samenwerken. Wie een leuk verhaal te vertellen heeft, doet er goed aan hiermee bloggers, publicisten en journalisten te benaderen, meent marketingadviseur Eline Walda.
Klanten werven: 12 manieren voor succesvolle leadgeneratie.
Toch is deze vorm van telemarketing niet altijd een slecht idee. Echte, real-time gesprekken met potentiƫle klanten kunnen overtuigend zijn en dat heeft wel eens effect als je je pijlen op besluitvormers richt. Om koude acquisitie goed aan te pakken, focus je je best op een duidelijk afgelijnd doelpubliek met een goed voorbereid script. Je kunt hiervoor bellijsten aankopen, of zelf een lijst samenstellen op basis van evenementen of online zoekopdrachten. Om te bepalen of deze techniek werkt voor jouw onderneming, vergelijk je de eindresultaten op vlak van activiteit het aantal telefoontjes en de duur ervan, kwaliteit hoeveel besluitvormers kon je benaderen?
Prospectie: vinden, maken en houden van nieuwe klanten FORTIO-bedrijfsopleidingen.
We bieden u het stappenplan en de sleutels tot nieuwe business en nieuwe klanten. Welke resultaten willen we bereiken? Welke inspanningen doen wat we moeten doen? Welke competenties hebben we nodig? Oefening: maak je eigen REC. Definieer de markt. Wie is de ideale klant? Twee criteria: aantrekkelijkheid en servicemogelijkheden. Identificeer de belangrijkste targets. Oefening: maak uw markt plannen. Definieer de verkoopaanpak. Hoe de geĆÆdentificeerde targets benaderen.
Hulp nodig bij het werven van nieuwe klanten? Tips Advies Ondernemingsdatabank.
Hulp nodig bij het werven van nieuwe klanten? Bent u als verkoper ook verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten? Dan heeft u wellicht ook de ervaring dat het moeilijk is om iedere keer opnieuw prospects te benaderen voor een afspraak.
Nieuwe klanten zoeken: Benader nieuwe klanten op een originele manier!
Vaak maakt u telefonische het eerste contact met nieuwe klanten. Waar moet u bij het benaderen van nieuwe klanten allemaal op letten? Richtlijnen Benaderen nieuwe klanten. Een eerste afspraak voor een bezoek bij nieuwe klanten maakt u aan de hand van de volgende richtlijnen.
Nieuwe klanten benaderen? Convins Marketing Sales.
Convins maakt voor u inzichtelijk welke nieuwe klanten er positief zullen reageren op uw actie. Wij zijn de sales en marketingpartner waar u naar op zoek bent. Convins is tevens internationaal inzetbaar dankzij onze vestigingen in Nederland en Duitsland en onze native speakers in diverse andere Europese landen.
STIHL breidt het accu-assortiment en het dealernetwerk uit Persberichten van STIHL Persberichten van STIHL.
Deze lichte, geruisloze en krachtige machines zijn ideaal voor het werk in de tuin, vooral in stedelijke gebieden. Ze spreken nieuwe doelgroepen aan. STIHL zal de nieuwe klanten benaderen door middel van nieuwe verkooppunten in stedelijke gebieden, de zogenaamde elektro en accupartners.

Contacteer ons